Ture Varg släpper barnbok

Publicerad: 2024-09-05
Ture Varg
I ett unikt initiativ inom ramen för Färjestad BK:s hållbarhetsfokus ‘Stort Hjärta’ släpper Ture Varg sin första barnbok, en bilderbok fylld med korta texter som involverar barnen i läsningen och uppmuntrar till reflektion kring viktiga värderingar.

Boken är inte bara underhållande utan också lärorik, med fokus på att vara en bra kompis, lyssna på andra och sprida glädje. Genom enkla och engagerande texter leds barnen in i en värld där alla är välkomna.
– Ture Varg har alltid varit en viktig del av FBK:s identitet, men genom denna bok och våra aktiviteter blir han en förebild för barn både i Karlstad och runt om i landet. Hans budskap om att vara en schysst kompis som bryr sig om andra är tidlöst och viktigt, och vi ser fram emot att sprida detta budskap ännu bredare med hjälp av boken, säger Stefan Larsson, vd Färjestad BK.

Lansering av "Kompis med Ture Varg"
Veckan efter boksläppet lanserar Färjestad BK programmet ‘Kompis med Ture Varg’ där förskoleklasser bjuds in till Löfbergs Arena för ett spännande och lärorikt besök.
– Kompis med Ture Varg och Ture Vargs Kompisbok syftar till att skapa trygga individer, samt att ge barnen en första kontakt med ishockey och sänka tröskeln för att delta, oavsett kön och bakgrund. Vi vill skapa positiva associationer och bygga vidare på vårt arbete med att inkludera fler barn i idrottens gemenskap, säger Erik Grönberg, Hållbarhetsansvarig på Färjestad BK.

Barnen kommer att hjälpa till att hitta Ture Varg, som har gömt sig i arenan. För att få honom att komma fram måste klassen utföra fem utmaningar, alla med syfte att uppmuntra till kamratskap, reflektion kring hållbarhetsfrågor och att förstå vikten av rörelse och hälsosam kost.

240905-ture

Färjestad BK