Ett nyförvärv med stort hjärta

Publicerad: 2024-02-20
Hållbarhet
Spelarnas transferfönster är stängt, men den övriga organisationen har fönstret öppet. Nu är det klart att Erik Grönberg blir en ny medarbetare i Färjestad BK, där hans ansvar kommer att ligga i hållbarhetsfrågor.
– En dröm som blivit verklighet, säger han om att få starta sin tjänst i Färjestad BK.

Många är säkert redan bekanta med Erik Grönberg genom hans arbete med det egna projektet ”Inte ensam - aldrig glömd”. Nu lyfter han med sig sina kunskaper och blir en del av Färjestad BK.
Det är en fantastisk känsla på många sätt. Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, säger han. Erik kommer formellt att tillträda sin tjänst som hållbarhetsansvarig först i april, men kommer fram tills dess att ha lite olika projekt på gång kopplat till uppdraget.

Vem har vi värvat, och vad kommer du att göra hos oss?
Jag ska ansvara för verksamhetsdelen ”Stort hjärta”. Det samhällsansvar vi som organisation tar, och i det också såklart den biten som som blir vår värdegrund och vår kultur som vi står för. Att ansvara för aktiviteter som görs för att påverka utvecklingen i en positiv riktning kring de frågorna, säger han.

Kan du ge några exempel på vad det kan vara?
Det kan vara alltifrån hur vi sätter barn och unga i rörelse, hur vi skapar en välmående organisation, hur vi tänker mer strategiskt i våra val i vardagen. Med styrkan i vår organisation kan vi göra skillnad på riktigt. Vi vill skapa rätt förutsättningar för nästa generation. Jag vet att det finns en enorm styrka i och runt Färjestad BK. Både vad gäller kärleken till klubbmärket och vad vi tillsammans kan åstadkomma.

Erik är född och uppväxt i Västerås, hans sambo Lisa är från Ekshärad. Nu blir det att slå ner bopålarna någonstans i mitten av de båda platserna.
Jag är ju Västeråsare från början, men av någon anledning trivs jag väldigt bra i Värmland. Varje jul och sommar har vi alltid spenderat en längre period uppe i Ekshärad hos Lisas familj. Innan vi har kommit dit så har vi sagt, ja men vi stannar i x antal dagar och sen slutar det med att vi stannar två veckor till. Jag kan inte sätta fingret på vad Värmland gör med mig, men det slår aldrig fel. Varje gång jag kommer hit så finner jag ett inre lugn. Vad det kan komma sig av vet jag inte, men folk här har ett sätt att vara på som är välkomnande, och naturen som finns här ger också ro i kropp och knopp. Så även om jag aldrig bott här på riktigt så har Karlstad och Värmland alltid känts som hemma. Det ska bli fantastiskt att framöver faktiskt få kalla det hemma - på riktigt, avslutar Grönberg.

Stefan Eriksson